Täältä löydät kirjoittamani kirjat ilmestymisjärjestyksessä:Syysmarkkinat. Romaani (Otava 2005)

Rauno on lastentarhanopettajana yksityisessä päiväkodissa, jonka toiminta-ajatuksena on valmentaa pienistä asiakkaistaan tulevaisuuden menestyjiä. Mitä tapahtuu kun liiketalous tunkeutuu päiväkotiinkin?

Kirjasta sanottua:
"Tarinan opetus siis on, että kylmä ja tunteeton markkinatalous katkaisee uuden mieheyden hennot versot armotta." Maria S. Laakso, Kiiltomato 10.10.2005.Ahventen valtakunta. Rikosromaani (Myllylahti Oy 2007)

Ilpo Kauppinen on mies, joka rakastaa kalastamista. Lisäksi hän rakastaa Hilkkaa, sillä Hilkan mieli on kuin järvi: joskus e samentuu, mutta tekee sen niin hitaasti että siihen ehtii tottua. Kun Hilkka katoaa, saa Reijo Sudenmaa elämänsä vaikeimman tehtävän. Hänen on löydettävä vaimo mehelle, joka haluaa vain ahvenia.

Kouvolan Dekkaripäivillä palkittu Reijo Sudenmaa-sarjan ensimmäinen osa. Käännös Le Royaume des perches oli vuonna 2103 Ranskassa ehdolla parhaaksi käännetyksi rikosromaaniksi arvostetussa Grand prix de Litterature policiere -kilpailussa.Metsänhoitoa Suomen karjalan kannaksella. Tietokirja (Kustannus HD 2008)


Karjalan kannaksen metsänomistus oli ennen toista maailmansotaa pientilavaltaista. Kannaksen metsäluonto, metsien historia ja niiden hoito poikkesi merkittävästi muusta Suomesta. Millaiset metsät Kannakselle jäivät uuden rajan taakse? Entä millaista oli niiden hoito, ja millaisia olivat niiden hoitajat ennen vuotta 1939?

Kirjasta sanottua:

"Kirjassa Linna tarkastelee varsin johdonmukaisesti ensin Kannaksen metsiä ennen Suomen itsenäistymistä niin kasvuolosuhteiden kuin myös metsien omistussuhteiden perusteella, mutta esittelee myös tältä ajalta höyrysahojen ja halkokaupan vaiheita. Suosittelen lämpimästi kirjaa." Reino Äikiä, Vpl. Pyhäjärvi -lehti 17.11.2008.Tammikoti. Rikosromaani (Myllylahti Oy 2009).

Miksi ihmiset ajautuvat yhteen ja erilleen? Pertti on perustanut Tammikodin pareille, jotka eivät enää kuulu yhteen, eivätkä osaa erotakaan. Se on juuri oikea paikka Reijo ja Irene Sudenmaalle, poliisille ja alkoholistille. Heitä on siellä muitakin, desperadoja ja pakkonaineita jotka sattuma on saattanut yhteen, tehdäkseen heidän elämästään helvetin.

Reijo Sudenmaa-sarjan toinen osa. Tammikodista sanottua:
"Tammikoti on hyvin kirjoitettu ja se tempaisee mukaansa. Sopii aikuisille ihmisille. Jos vähän oudoksuinkin eronneille tarkoitettua kurssia teemana, niin muuten kirja oli kyllä varsin lupsakkaa luettavaa." Kini, Kirjavinkit 9.5.2009.Kuolleita unelmia. Rikosromaani (Myllylahti Oy 2010)

Ailalla on kaksikin miestä, mutta ei yhtään omaa. Virpillä on vain Aurinkopoika, Pikkumies ja tyhjä syli. Ennen kuin kaikki on selvää, saa rikosylikonstaapeli Reijo Sudenmaakin oppia, että pienetkin unelmat voivat tappaa.

Reijo Sudenmaa-sarjan kolmas osa. Ilmestyi Ranskassa vuonna 2016 nimellä La maison de vos reves. Kuolleista unelmista sanottua:
"Jännitys tiivistyy loppua kohti ja kliimaksi on odottamaton, aivan kuten Ahventen valtakunnassa... Linna osaa kuitenkin luoda tekstillään vahvaa tunnelmallista latausta, siinä hän on taitava." Olli Mäkinen, Ruumiin kulttuuri 2/2010.Liian iso juttu. Rikosromaani (Myllylahti Oy, 2011)

Ikonen, kaupungin entinen ykkösmies ja kunnalliskonna palaa kulmille jakaakseen muistoseppeleitä niille, jotka ovat häntä vastaan rikkoneet. Sontanainen, toimittaja joka paljasti aikanaan Ikosen rötökset katoaa.
Se ei voi olla pelkkää sattumaa.Elämä on varannut rikosylikonstaapeli Reijo Sudenmaalle ikäviä yllätyksiä. Ei ihme, että Sontanaisen löytämisestä tulee Sudenmaalle elämää suurempi juttu.

Reijo Sudenmaa-rikosromaanisarjan neljäs teos. Romaanista sanottua:
Pienellä virneellä ihmisten tekemisiä kuvatessaan Linna osuu monasti asioitten ytimiin varsin herkullisesti, näin esimerkiksi kunnallispolitiikan kiemuroissa ja paikallislehden toimittamisessa. Soili Hämäläinen, Kymen Sanomat 28.3.2011.Juurikkalan 500 mottia (toim.). Tietokirja (Metsäkustannus Oy 2011)

Sysmäläinen metsänomistaja Jouko Juurikkala (s. 1933) on kasvattanut metsiensä puustopääoman lähes kolminkertaiseksi 1950-luvulta tähän päivään metsätalouden kannattavuudesta tinkimättä. Kirja kokoaa Juurikkalan kokemusperäisen tiedon metsänomistajan ratkaisuista sekä tiedon ja innostuksen siirtämisestä seuraaville sukupolville.

Kirjasta sanottua:
Suosittelen kirjaa metsänomistajille, opiskelijoille, ammattiväelle ja erityisesti tutkijoille, jotka rakentavat kalliita kokeita jatkuvan kasvatuksen ja pienaukkopuuhien tutkintaan. Juha Aaltoila, Maaseudun Tulevaisuus 28.3.2012.Ristimitta. Romaani (Karisto Oy, 2012)

Tomi Ajos on muutosagentti, joka työkseen auttaa ihmisiä löytämään sisäisten tarinoidensa solmukohtia, vaikka hänen omakin elämänlankansa on sotkussa. Anastasia-vaimo vihaa Tomia, ja kotitalon remontista on tullut ikuisuusprojekti, jonka yllä leijuu anoppivainaan kaalinhajuinen hengitys. Ristimitta on tragikoominen kuvaus avioliitosta - ja ajastamme, jossa vain raha on enää pyhää, mutta menneisyyden sotasankareilla ja talonrakennustaidoilla on yhä sijansa suomalaisen miehen sydämessä.

Ristimitasta sanottua:
Mutta vinous ei ole vain talon ominaisuus, vaan se kuvaa koko romaanin absurdiutta. Itse asiassa se on Linnan tavaramerkki, se toistuu myös hänen dekkareissaan tavalla tai toisella. Päivi Taussi, Kymen Sanomat 21.3.2012.Metsänomistajan rahakirja. Tietokirja (Metsäkustannus Oy, 2012)

Metsänomistajan rahakirja kertoo selkein esimerkein, miten metsän ja sen puuston arvo muodostuu markkinoilla, ja kuinka metsänomistaja voi parantaa omaisuutensa tuottoa. Kirja sisältää runsaasti tehtäviä ja ajatuspähkinöitä, joita jokainen voi soveltaa omaan metsäänsä.Kultainen sääntö. Rikosromaani (Myllylahti Oy, 2013)

Kaikki, mitä te tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää se heille. Näin sanoo lähes kaikissa uskonnoissa tunnettu kultainen sääntö. Kuinka kaukana hyvyys ja pahuus ovat oikeasti toisistaan, ja voiko toista olla ilman toista? Löytääkseen vastauksen Reijo Sudenmaan on loikattava sukupolvien väliseen kuiluun.

Reijo Sudenmaa-rikosromaanisarjan viides teos. Romaanista sanottua:
Kultainen sääntö on kaiken kaikkiaan miellyttävä poikkeus kaltaistensa joukossa, koska se paranee loppua kohden reippaasti. Kirjan johtava ajatus - tee muille se, mitä haluat muiden tekevän itsellesi - kantaa ja antaa ajattelemisen aihetta uskonnottomallekin. Pertti Vuorinen, Ruumiin kulttuuri 1/2013.Niobe. Romaani (T:mi Martti Linna, 2014)

SS-valtakunnanjohtaja on valinnut Manfred Karstin Friedrichshavenin uudeksi Kreisleiteriksi. Finnmark, Manfredin ja hänen vaimonsa Renaten uusi kotiseutu tunnetaan kautta Suur-Saksan puhtaasta arjalaisuudestaan. Manfredin on pantava toimeen operaatio Niobe, tuhansien uusien ihmisten asuttaminen Friedrichshaveniin. Hän voi olla ylpeä tehtävästään ja esi-isistään - vai voiko? Niobe on tarina suuresta aatteesta, suuresta valheesta ja rakkaudesta rotupuhtaassa Suomessa.

Niobesta sanottua:
Kun valtion pakkovalta tulee lähelle, kun se osuu omaan perheeseen, isään ja isoisään, Manfredille paljastuu ihaillun natsiaatteen musta puoli. Manfredin sisäinen taistelu kuvaa hyvin kirjan ydinsanomaa. Ritva Sorvali, Kouvolan Dekkaripäivät 24.6.2014.Rakkausarpia. Rikosromaani (Myllylahti Oy, 2015)

Julia haluaa vain rakkautta. Hän saa sitä, mutta väärältä mieheltä. Reiska rakastaa naisiaan niin paljon että se sattuu. Menettämisen pelko on palannut myös rikosylikonstaapeli Reijo Sudenmaan elämään rakastumisen myötä. Tutkiessaan kauppakeskuksessa tapahtunutta surmaa hän saa tuta sen, kuinka monenlaista rakkaus voi olla, ja kuinka lyhyt on matka lemmestä lähestymiskieltoon.

Romaanista sanottua:
Vaikka lukija tietääkin mihin tarina tulee päättymään, on sitä mielenkiintoista lukea sillä Linnan kerronta on sujuvaa. Reiskan pakkomielteisyyden kuvaamisessa päästään ihon alle, huolimatta kerronnan vähäeleisyydestä ja nopeasta rytmityksestä. Henri Nerg, Kymen Sanomat 14.6.2015.Kaksi hautaa saarella. Romaani (Karisto Oy 2015)

Martti Linnan romaani Kaksi hautaa saarella on kuvaus kahden ihmisen kohtalosta vuoden 1918 sisällissodassa. Se kertoo Haminan edustalle Majasaareen haudattujen punapäällikkö Aleksei Osipovin ja hänen Maija-rakastettunsa koskettavan tarinan. Valkealassa Kymiyhtiön paperikoneet seisovat, ja kunnan hätäaputöitä riittää vain onnekkaimmille. Näissä oloissa nuoremmista sisaruksistaan huolta pitävä Maija Rasilainen ja Venäjältä sodasta palannut Aleksei Osipov rakastuvat. Ajat ovat levottomat, ja pian maassa kootaan valkoisia ja punaisia kaarteja.

Romaanista sanottua:
Aleksei Osipov ja Maija Rasilainen. Todelliset henkilöt, jotka eivät ole enää kertomassa omaa tarinaansa. Miten kaikki kävi, mitä tapahtui kun he sisällissodan aikana rakastuivat, pakenivat ja kuolivat. Martti Linna on kertonut sen niin kuin se ehkä olisi voinut olla. Kini, Kirjavinkit 1.10.2015.Kasvuaikaa. Rikosromaani (Myllylahti Oy, 2017)

"Jos 2 500 tykkää, niin eukostani lähtee henki :)"

Heikki Mäkikallio, ekologinen IT-miljonääri ja ex-jengipomo pyytää naamakirjassa peukkuja eukkonsa tappamiselle, ja tuhannet tykkäävät. Kun miehen Paula-vaimo katoaa, on rikosylikonstaapeli Reijo Sudenmaan
otettava selville kuka valehtelee, kuka puhuu totta ja onko lentäviä enkeleitä oikeasti olemassa.

Reijo Sudenmaa-rikosromaanisarjan seitsemäs teos. Romaanista sanottua:
Rikosromaanina Kasvuaikaa on täyttä tavaraa. Se on häpeämättömästi perinnetietoinen, mutta sen henkilöt edustavat nykyaikaa ja aiheet (höyrypäinen somekirjoittelu ym.) nousevat suoraan uutisotsikoista. Petri Liukkonen, Kymen Sanomat 12.3.2017).Isän luokse. Lastenromaani (Myllylahti Oy, 2017)

Yhdeksänvuotiaan Katrin isä maalaa taivaanrantaa Brasiliassa. Hänen pikkuveljensä on Sammakkomies, jonka keuhkoja edes lääkäri-äiti ei osaa parantaa. Katri itse on ainoa tyttö, jota Namulan koulun rehtori ja hänen opettajansa Silja Strindberg oikeasti pelkäävät. Kun Katri toimii, mitä tahansa voi tapahtua! Eräänä päivänä Katri saa isältään postia. Hän näkee koulumatkalla keisaripingviinejä ja tajuaa, että hänen on pelastettava melkein yksinään maapallo, sen sademetsät ja pikkuveljensä.

Ensimmäinen lastenromaanini. Isän luokse oli Lasten LukuVarkaus -lastenkirjallisuuskilpailun finalisti vuonna 2018. Romaanista sanottua:
Toisaalta, esimerkiksi koululuokassa tämä kirja sopii oikein hyvin ilmasto- ja kestävä kehitys -jakson aikana luettavaksiääneenlukukirjaksi. Sen ympärille voi rakentaa erilaisia teemakokonaisuuksia, ja löytyypä romaanista myös muutama valmistutkimus- ja ryhmätyöaihekin, mikä on näin opettajan näkökulmasta katsottuna nerokasta! Luetaankotama.blogspot.com 04.10.2017.Talonpojista maaseutuyrittäjiksi - MTK 100 vuotta Kaakkois-Suomessa. Tietokirja (MTK-Kaakkois-Suomi, 2017)

Sadan vuoden ajan MTK on ollut keskeinen maa- ja metsätaloustuottajien taloudellisten ja sosiaalisten etujen sekä arvostuksen puolustaja Kaakkois-Suomessa. Sen aktiivisuus osuuskuntatoiminnassa on ollut merkittävää kotimaisen elintarvike- ja metsäteollisuuden syntymiselle. Tuottajajärjestö on kasvattanut monta merkittävää vaikuttajaa yhteiskunnan eri sektoreille. Tämä teos kertoo eletyistä vuosikymmenistä tuottajajärjestössä ja sen jäsentiloilla.Keisareita ja kalastajia. Tietokirja (T:mi Martti Linna, 2018)

Viikinkejä, keisareita ja kuninkaita. Kalastajia, kauppiaita, hylkeenpyytäjiä ja sotilaita. Veneenrakentajia, laivureita, merimiehiä ja kivipiikoja. Hylynryöstäjiä, pirtutrokareita ja lainvalvojia samoilta tuulisilta rannoilta ja saarilta. Itäisellä Suomenlahdella on pitkä yhteinen historia rantojensa asukkaiden kanssa. Karu, kaunis ja herkkä merialue kertoo vieraalleen tarinoita itsestään ja ihmisistään joka kerta, kun saavut sen vieraaksi. Mutta vain, jos haluat ne nähdä, kuulla ja tuntea.Impivaara. Rikosromaani (Myllylahti Oy, 2019).
Risto Kennää löytää aamulla Raisa-vaimonsa surmattuna sinisen kiven alta. Vasta edellisenä iltana Risto, tuo rehti metsien mies oli palannut kotiin toisen naisensa sylistä. Ihmisen ikävässä toisen luo on tuhoavaa voimaa. Sen saa tuta myös Raisa Kennään surmaa selvittävä rikosylikonstaapeli Reijo Sudenmaa, joka hänkin etsii uusia vaihtoaskeleita oman elämänsä tanssiin. Sydän kun voi paitsi kovettua kiveksi, myös hajota pirstaleiksi.

Reijo Sudenmaa-rikosromaanisarjan kahdeksas teos. Impivaarasta sanottua:
Tarina etenee lupsakkaasti ja läppä lentää sanaleikittelyn muodossa.Vaikka aiheena on murha, niin missään vaiheessa kirja ei ole pelottava, saati sellainen, että ahdistaisi. Kini, Kirjavinkit 20.4.2019.Tanssilavojen Suomi. Tietokirja (Karisto Oy, 2020).
Tanssilavojen Suomi kertoo elämästä tanssilavoilla monelta kulmalta: se kertoo lavoista ja niiden rakentajista, tanssimuusikoista, kyläpelimanneista tangokuninkaisiin, tanssijoista haaveineen ja toiveineen, 1950-luvusta lavanrakennusbuumeineen ja Olavi Virtoineen, 1960-luvusta ja Satumaasta, 1970-luvun suuresta humppabuumista ja maaltapaosta, 1980-luvusta ja The Agentsista, tästä päivästä ja lavatanssien tulevaisuudesta.

Teoksesta sanottua:
Tanssilavojen Suomen kirjoittanut toimittaja ja kirjailija Martti Linna on myös aktiivinen lavatanssiharrastaja. Hän on kiertänyt tanssilavoja kamera ja kynä kädessä mutta tutustunut myös lavakulttuurin historiaan. Lopputulos on raikas ja monipuolinen, paljon tietoa sisältävä teos. Kaltio, 2020.Hamina Tattoo. Tietokirja (Haminan kaupunki, 2020).

Kesällä 1990 ensimmäisen kerran vietetystä Hamina Tattoosta on kehittynyt yksi maailman arvostetuimmista sotilasmusiikkitapahtumista. Taitavien sotilassoittajien ympärille rakentuu vanhassa ympyräkaupungissa joka toinen kesä eloisa festivaali, joka yhdistää kaikista ilmansuunnista saapuvia ihmisiä. Tämä teos kertoo Hamina Tattoosta, sotilasmusiikin historiasta ja sen esittäjistä, sekä ihmisten kohtaamisista maailmanluokan pikkukaupungissa. Hamina Tattoo on jotakin, joka jokaisen kannattaa kokea!Tämä nuori maa. Romaani (Karisto 2022).


Kaksi kaupunkia, kaksi ihmistä, kaksi kohtaloa keväällä 1918.


Eletään pelottavia aikoja. Kajaanissa värvätään miehiä rintamalle - yksi heistä on nuori valkokaartilainen Urho "Känä" Kekkonen. Hän miettii tulevaisuuttaan ja riiustelee Ailinsa kanssa. Samaan aikaan Haminassa lasitehtaan työmies Alfred "Reeti" Riipinen aloittaa tiedonantajana punaisissa. Hän kantaa huolta äidistään ja rakastaa Anniaan.

Valkoiset, joukossaan sotakirjeenvaihtaja Känä, valtaavat kaupungin toisensa perään ja saapuvat lopulta Haminaan, jonka järjestyspäälliköksi on valittu Reeti. Mitä tapahtuu, kun nuorukaisten tiet kohtaavat?