Mieluummin reserviläisiä kuin ammattisotilaita

Maanantai 11.10.2010 klo 6.30


Käynti kertaamassa, muutaman vuoden tauon jälkeen oli terveellinen kokemus. Pysyn yleisen asevelvollisuuden kannattajana.

Pieni, muutaman kymmenen tuhannen miehen ja naisen muodostama huippuvarusteltu ammattiarmeija menettäisi tositilanteessa muutamassa päivässä taistelukykynsä. Huippuvarustelu maksaa, eikä se ole kotimaista tuotantoa.

Käytännössä ammattiarmeija olisi yhtä kuin Naton jäsenyys - enkä näe Suomella olevan tarvetta kehittyä rauhaanpakottamisen suurvallaksi. 200 000-350 000 edes jotenkuten koulutetun reserviläisen muodostama sissisodan uhka on asia, jonka mahdollinen maahantunkeutuja joutuisi ottamaan vakavasti.

En usko, että ammattiarmeija pystyisi palkkaamaan muita kuin aseenkäytön huippuosaajia riveihinsä. Reserviläisarmeijassa on heidän lisäkseen kirvesmiehiä, sähkömiehiä ja sairaanhoitajia - rauhanturvatehtävissä palvelleiden kertoman mukaan suomalaiset reserviläiset ovat juuri tällä osaamisellaan tehneet muiden maiden ammattisotilaisiin suurimman vaikutuksen.

Tärkein syy reservin säilyttämiselle on demokratia. En halua Suomeen muilta kansalaisilta suljettuja, ammattisotilaiden hallitsemia varuskuntia valtioiksi valtion sisälle.

Sota, ja siihen valmistautuminen on kuitenkin sen verran sairasta puuhaa.

Avainsanat: puolustusvoimat, reserviläiset, ammattiarmeija


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini