Homoillan toispuoleiset vaikutukset

Maanantai 18.10.2010 klo 14.04


Ylen viime viikolla televisioiman Homoillan vaikutuksista kirkosta eroamiseen on uutisoitu viime päivinä näyttävästi. Tuhannet ja taas tuhannet ovat eronneet kirkosta. Uutisoinnin valossa koko instituutio näyttäisi olevan romahtamassa.

Ko. lähetystä näkemättä, eli sen sisältöä arvottamatta vaikutusten uutisointi herättää ainakin yhden kysymyksen: kuinka moni on lähetyksen jälkeen liittynyt Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon?

Varmasti heitäkin on. Tasapuolisuus ei ole toteutunut - ei ainakaan uutisoinnissa.

Avainsanat: homoilta, kirkosta eroaminen, uutisointi


Kommentit

18.10.2010 17.12  Idiootti

Ilta-Sanomat uutisoi perjantaina, että "Eroakirkosta.fi-sivuston mukaan kirkosta oli perjantaihin kello 13.00 mennessä eronnut jo 5485 jäsentä. --- (K)irkko on saanut Liitykirkkoon.fi-sivujen kautta 76 uutta jäsentä tiistain jälkeen. Tiistaina liittyi 24, keskiviikkona 27, torstaina 16 ja tänään perjantaina on toistaiseksi tullut 9. --- Liikenne on aika tasaista, sillä maanantaina ennen ohjelmaa uusia jäseniä tuli 22."

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2264509

Eli toisin kuin eroamisissa, liittymisissä ei ole ollut piikkiä - tai ei ainakaan perjantaihin mennessä ollut ollut. Yleensähän ennallaan pysyneellä asiantilalla ei ole juuri uutisarvoa, joten on nähdäkseni perusteltua, että liittymisiin ei ole niin paljon kiinnitetty huomiota.

18.10.2010 17.25  Maija Haavisto

Tiedän yhden ihmisen, joka liittyi ev.lutiin ohjelman jälkeen, koska halusi osoittaa, etteivät kaikki kirkkoon kuulujat ole sellaisia kuin Päivi Räsänen. :-P


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini