Pienyrittäjä valittaa vähiten, luulen

Tiistai 15.9.2015 klo 13.41


Minulla ei ole esittää asiasta empiiristä tutkimustulosta, mutta kylläkin paljon kymmenen vuoden freelance-toimittajuuden kerryttämää aineistoa. Näyttää vahvasti siltä, että suomalainen pienyrittäjä valittaa huomattavasti vähemmän kuin eläkeläiset, työttömät, palkkatyössä olevat tai palkkatyönään isojen yrityksien tai työntekijöiden etuja ajavat johtajat.

Viimeksi totesin asian tänään, kun kävin jututtamassa paikalliseen kaupunkilehteen Kotkan-Haminan seudulla risteilyalustoimintaa harjoittavan MeriSetin yrittäjää Kari Auvista. Kyyninen toimittaja ei saanut Karista irti yhden yhtä negatiivista sanaa.

Ilmiö on pienyrittäjien keskuudessa yleinen, mietinkin pitäisikö siitä valittaa johonkin. Eivätkö suomalaiset pienyrittäjät tosiaan osaa valittaa tänä valituksen kultaisena aikakautena  - vai ovatko he yrittäjiä juuri siksi, etteivät valita?

Seuraava ranskaksi käännettävä romaanini, eli Kuolleita unelmia kertoo muuten suomalaisesta perheyrityksestä. Jännityksellä odotan, kaipaavatko tulevat ranskalaiset kriitikkoni kirjaan lisää valitusta.

Avainsanat: MeriSet, Kari Auvinen, valittaminen, Kuolleita unelmia, pienyrittäjä


Kommentit

18.9.2015 19.48  Pirjo Salmela

hei,
hieno havainto ja pitä kokemukseni perusteella todellakin paikkansa. Kokemuksen rintaääneni saa pontta seuraavista: olen puutavarakauppiaan tytär, pienkoneyrittäjän puoliso ja omaan käsityöalan yrittäjä. Nyt toki eläkkeellä.
Toivottavasti kirjoittelet ranskalaiskriitikkojen näkemyksistä, kun ilmestyvät. Ja täytyypä lukea kirjasi. Kiitos.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini