Paperinkulutusta on vähennettävä - myös kirjailijoiden

Keskiviikko 15.9.2010 klo 14.06


Akateeminen kirjakauppa aloitti tänään sähkökirjalatausten myynnin. Mauno Moilanen Sudenmaa-sarjaani kustantavasta Myllylahti Oy:stä tiedotti, että Ahventen valtakunta-romaanini oli yksi ensimmäisistä latauksista.

Mikäpä siinä. Meillä kirjailijoilla on hyvä ja paha tapa vaatia maailman parantamista. Ehkäpä voimme piakkoin tehdä itsekin jotakin asian eteen.

Esimerkiksi Kirjailijaliiton jäsenten yksi yhteinen ympäristöpäämäärä voisi olla kunkin jäsenen paperinkäytön vähentäminen.

Siinä olisi konkretiaa ja mietittävää. Itse kullekin, ja erityisesti painosten kuninkaille ja kuningattarille.

Avainsanat: sähkökirja, paperinkulutus, kirjailijan työ


Kommentit

23.9.2010 22.05  Idiootti

Olisi kuitenkin hauska nähdä jokin laskelma siitä, kuinka paljon sähköisten lukulaitteiden muovi- ja metalliosat kuormittavat ympäristöä. Saattaa hyvin olla, että paperikirjoja on hankittava aikamoinen nippu ennen kuin ne kuormittavat ympäristöä yhtä paljon. Tätä joutuu miettimään erityisesti, jos lukulaitteet eivät kestä käytössä sen pidempään kuin kännykät ja tietokoneet. En hämmästyisi, jos osoittautuisi, että keskimäärin lukulaitteesta luettu kirja kuluttaakin ympäristöä paperikirjaa enemmän ja on lisäksi vielä kalliimpikin - johtuen lukulaitteiden epäekologisuudesta ja kalleudesta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini