Missähän tämä kirja on nyt?

Tiistai 1.3.2011 klo 8.55


BookCrossing, omien kirjojen vapauttaminen eli jättäminen julkiselle paikalle jonkun toisen napattavaksi ja luettavaksi oli pieni hitti muutama vuosi sitten. En tiedä, missä kantimissa tämä kehittynyt muoto ajatusten kierrättämisestä on tällä hetkellä Suomessa.

Nimimerkki Becky 77 vapautti yhden kappaleen esikoisromaaniani Syysmarkkinat Porissa 25. helmikuuta 2007. Viimeinen kirjaus kirjan löytämisestä ja lukemisesta on tämän kirjojen vapautusarmeijan nettisivuilla marraskuulta samalta vuodelta.

Se kirja on siis kiertonsa päättänyt - tai jäänyt jonkun lukijansa kirjahyllyyn. Tai jonnekin muualle.

Kirjoittajan mieltä kutkuttaa. Vieläköhän kirjan tarina on elossa?

Avainsanat: Syysmarkkinat, BookCrossing, kierrätys


Kommentit

12.4.2011 18.46  pippis BookCrossingista

BookCrossing voi hyvin ja paksusti suomalaisten harrastajien keskuudessa!
Kirjojen löytäjät saattavat unohtaa löytäneensä kirjan, ja kirjoittavat sen kuulumisista vasta löydettyään sen uudelleen omasta hyllystään. Monet kirjat saattavat myös kulkea lukuisten käsiparien lävitse ennenkuin yksikään lukijoista/kirjan kuljettajista hoksaa käydä sivustolla! Aina sillointällöin joku sivustolla riemuitsee siitä, miten kirja antaa kuulua itsestään vuosien päästä sen vapauttamisesta. Oli pakko tutkia kirjasi tilannetta BC-yhteisössä, ja näköjään kaikkiaan 4 kappaletta on rekisteröity, joista kaksi luettavina ja kaksi villinä vapaudessa: http://www.bookcrossing.com/searchbooks?BookType=0&Title=syysmarkkinat&TitleExact=false&Author=&AuthorExact=false&MemberName=&JournalText=&myShelfOnly=false&Status=All&ISBN=&Category=0&BCID=&BcidTarget=NewJournalEntry&BookSort=Title&SortDirection=Descending#preResult

13.4.2011 6.10  Martti Linna

Kiitos kommentista Pippis! Hienoa, että BookCrossing voi hyvin.

Teen Kirjailija-lehden kesäkuun numeroon juttua kirjojen makuloinnista - eli loppuvaraston silppuamisesta sen jälkeen, kun kustantaja katsoo ettei kirjalla ole enää kaupallista myyntiarvoa.

Kirjailijapiireissä makulointi herättää surua. On upeaa, että BookCrossingin kautta kirjojen tarinoilla on yhä mahdollisuus jatkaa elämäänsä - vuosien jälkeen ne siis löydetään uudelleen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini