Puolue etsii sinua, ihminen

Torstai 12.8.2010 klo 6.25

Puolueiden johto kokoustaa tällä viikolla eri puolilla maata. Kokousten yhteydessä puolueiden näkyvimmät poliitikot yrittävät saada kontaktia kansalaisiin turuilla ja toreilla. Se lienee hyvä asia.

Samaan aikaan puolueet panostavat yhä enemmän sähköisiin verkkopalveluihinsa, kuten Facebook-palveluun ja verkkolehtiinsä. Jokaisen merkittävän poliitikon pitäisi ehtiä päivittämään blogiaan, jotta hänen sanomansa ja arvonsa tulisivat esille.

Kanavia on siis aiempaa enemmän. Silti puolueuskollisuus ja kiinnostus politiikkaan näyttäisi murenevan, ja sen myötä - valitettavasti - myös äänestysaktiivisuus.

Kysyä sopii, onko viestintäkanavia jo liikaa puolueen sanoman läpiviemiseksi. Vai ovatko puoluekoneistot se osapuoli, jonka pitäisi muuntua toiseksi, noudattettavan viestintädoktriinin mukaiseksi.

Ehkä Kokoomuksessa on ymmärretty tämän parhaiten - tehtiinhän siitä Toivon puolue. SDP yrittää nyt samaa kyselemällä toreilla, kuka olisi kansan mielestä paras presidenttiehdokas.

Kysyä tosin sopii, mitä silloin on jäljellä puolueen varsinaisesta ideologiasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, puolueet, viestintä

Eespäin! Mutta missä väreissä?

Perjantai 10.10.2008 klo 9.29

Tein lehteen juttua kunnallispolitiikasta, ja alkavista kunnallisvaaleista.

Aineistoa kootessa tuli mieleen, että jopa politiikkaa seuraavalla kuntalaisella alkaa olla vaikeuksia erottaa puolueita toisistaan. Aatteen paloa ei esitteissä näy, ja särmät on hiottu mainostoimistojen avulla ulkoasusta pois.

Onkohan Kokoomus tehnyt vasemmistopuolueista lopullisesti hampaattomia unelmoijia julistautumalla työväenpuolueeksi?

Ainakin se hätkäyttää, kun näkee kansalaisen rinnassa sinivalkoisen Eespäin! -pinssin. Takavuosina sana yhdistyi aivan eriväriseen liikkeeseen.

1 kommentti . Avainsanat: kunnallispolitiikka, puolueet, mainostaminen