Kaikella on aikansa, kirjoitti jo kuningas Salomo

Lauantai 31.12.2016

Vuosi vaihtuu tänä päivänä. Keräsin erästä lehtijuttua varten tietoa siitä, mitä ihmiset ovat aikojen kuluessa kirjoittaneet ajasta ja sen kulumisesta.

Aikaa on ajateltu paljon. Kuningas Salomon - oman aikansa viisaimmaksi kutsutun - suuhun on kirjoitettu oheisia ajatuksia Raamatun Vanhassa testamentissa.

Juuri tuollaisia aikoja olemme eläneet vuonna 2016. Elämämme mahtunee noihin lauseisiin myös vuonna 2017.

Aikakoirat_ver2_netti.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuningas Salomo, Salomo, Saarnaajan kirja, aika, Vanha testamentti

Sairaus on raskas taakka ilman demoneitakin

Keskiviikko 27.2.2013 klo 7.40

Demoneiksi kutsutaan eri uskonnoissa niitä riivaajia ja pahoja henkiä, jotka kiusaavat ihmistä ja ajavat häntä pois jumalan – millä nimellä tuota jumalolentoa eri uskonnoissa kutsutaankin – yhteydestä. Kristinuskossa demonit ovat sen kaikista suurimman pahan eli saatanan kätyreitä. Juutalaiset ovat omassa Talmudissaan peräti laskeneet demonien määrän. Niitä on sen mukaan 7,4 miljoonaa kappaletta.

Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara nosti demonikeskustelun Suomessa uudelleen otsikoihin, kun hänen kirkossa pitämänsä saarna päätyi yhdeksi aiheeksi TV 1:n MOT-ohjelmaan 25.2. Jalovaaran saarnan sanoista voi saada sen käsityksen, että eräät mielen- ja muiden sairauksien hoitoon käytetyt lääkkeet ovat näiden riivaajien apuvälineitä.

Surullista saarnaa, jos Jalovaara näin sanansa tarkoituksella asetti. Sairaudet ovat niiden kantajille ja sairastuneiden läheisille ihan riittävän raskaita taakkoja kantaa ilman niiden demonisointiakin. Oma mieli ja ympäristö luovat tuota taakkaa ilman, että siihen päälle lisätään vielä henkiolentojenkin tekoset.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: demoni, saatana, Pirkko Jalovaara, saarnaaja, henkiolennot