Vanha valokuva kertoo ajan muuttumisesta

Tiistai 13.5.2014 klo 9.01


60-luvulla otetussa mustavalkokuvassa isäni ja vanhemmat veljeni ovat raivaamassa uutta peltoa. Oli työmaalla monesti äitinikin, mutta ei tässä kuvassa.

Pyysin veljeäni etsimään kuvan äitienpäiväksi. Kävin silloin synnyinseudullani Kivijärvellä raivaamassa kuusikkoa, jonka istutin 1980-luvulla. Isäni ja äitini raivasivat tuon suopalan pelloksi juuri 60-luvulla. Vilja ja heinä eivät koskaan kasvaneet kunnolla turvemaalla. Jotakin siitä puuttui. Mutta kuuset ovat venyneet pituutta hyvin - kohta on ensiharvennuksen aika.

Ei siitä niin pitkä aika ole, kun Suomessa tehtiin töitä vielä pääosin lihasvoimin. Ihmiselle 50 vuotta on pitkä aika - mutta sitä se ei ole luonnolle eikä luonnonvoimille. Siinä ajassa metsä, joka ei tunne käsitettä kvartaalitalous ehtii taas ottaa omansa.

vanhakorpi_m_netti.jpg

Avainsanat: Kivijärvi, pellonraivaus, kvartaalitalous, metsänhoito


Kommentit

17.8.2017 11.39  Miia Åsvik

Heippa. Rupesin lukeen sun blogia pikaisesti ja törmäsin tähän kuvaan. Onko kuvassa ketä? Mahdollisesti me ollaan myös sukua. Näin oon ymmärtäny mummuni idan puheista. Mummoni oli linna omaa sukua. Ja nyt kun ite oon alkanu tutkia omaa sukuani ja juuria syvemmälle niin kaikki tieto on tervetullutta. Kasaan muististani kuvia sekä nimiä mitä oon tietooni saanu. Kovin ollaan alussa vasta sukututkimuksissa mutta hiljaa hyvä tulee. :)
Onko kauko sun veli?

17.8.2017 13.41  Martti Linna

Kiitos viestistä Miia! Olemme tosiaankin sukulaisia.Laitathan minulle meiliä tai FB:ssä yksityisviestiä, niin jutellaan aiheesta lisää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini