Ei Teuvo Hakkaraisesta ole tämän joulun Jeesukseksi

Keskiviikko 20.12.2017 klo 15.49

Eduskunnan pikkujoulujen ja täysistuntojen yhdistelmässä meni viime viikolla lähes kaikki pieleen. Näin ainakin mediatietojen mukaan. Niitä asioita (alkoholin haittoja ja seksuaalista häirintää) ilmeni, joita eduskunnassa oltiin juuri käsittelemässä tai oltiin juuri käsitelty.

Jälkimmäisessä tapahtumassa mukana ollut viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on ollut otsikoissa ennenkin. Nyt ilmeisesti tapahtunut (ja minunkin mielestäni jyrkästi tuomittava) teko saa monenlaiset selittäjät, kannanottajat ja tuomitsijat korottamaan äänensä.

Parisen tuhatta vuotta sitten tälle maapallolle syntyi erään uskonnollisen ajatuskulun mukaan viaton lapsi juuri näinä päivinä. Aikuisiällä hänet uhrattiin, jotta sinun ja minunlaiseni syntiset saivat tekosensa anteeksi.

Olen tavannut kansanedustaja Hakkaraisen, kun jututin häntä erääseen lehtijuttuun. Hän on kotoisin samoilta seuduilta kuin minäkin. Mukavan ja lupsakan oloinen mies - selvin päin.

Viinan piru on vahva ja liukas perkele, vaikka sillä ei kaikkia tekojamme saakaan selittää. Sen tietää jokainen tuon pirulaisen lähipiirissään nähnyt. Pakkohan sen on olla vahva: onhan se heittänyt tasapäisesti painimatsia Raamatun kymmenen käskyn kanssa jo sen tuhannen vuotta.

Ja se tulee tekemään sitä samaa monessa kodissa tänäkin jouluna.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teuvo Hakkarainen, alkoholi, viina, Jeesus, joulu, eduskunta

Jeesuksella oli mielenkiintoinen isäsuhde

Lauantai 23.4.2011 klo 6.17

Pääsiäisenä tulee ajateltua uskonasioitakin, ja Raamatun erilaisia henkilöhahmoja.

Kristityn väen piirissä on käyty viimevuotisesta homokeskustelukohusta lähtien ajatustenvaihtoa siitä, kuuluuko kirkko kaikille. Että kuuluuko se myös homoille, ja muille "erilaisille" ihmisille. Yksi perustelu, miksi pitäisi kuulua on ollut se, että jo Jeesus oli ison kirjan mukaan pitkämielinen, anteeksiantava ja moniarvoisuutta kunnioittava.

Raamatussa puhutaan - muistini mukaan - ihmeen vähän Jeesuksen ja hänen todellisen Isänsä välisestä suhteesta. Siitä, millaisen kotikasvatuksen kristityn liikkeen vapahtaja taivaan isossa kodissa sai.

Onhan isäkin isossa kirjassa salliva - sillä toisella tavalla. Hän sallii ihmisten tehdä toisilleen kaikenlaista pahaa. Vanha testamentti on täynnä hirmuisia vihan tekoja, heinäsirkkoja, rakeita ja tulvia joilla isä kurittaa huonosti käyttäytyvää ihmiskuntaa. Perisyntikin sai tarttua paratiisissa rauhassa ihmiseen.

Millaisen arvopohjan Jeesus siis sai tuon kaiken valossa elämäänsä varten? Miten hän otti sen vastaan? Kapinoiko?

Kuten kirjan lukeneet tietävät, Raamattu on myös hylkäyskertomus. "Miksi minut hylkäsit..." Olisi mielenkiintoista tietää, mitä nykyajan kirjallisuuskriitikot Raamatusta sanoisivat. Jos saisivat sen ensimmäistä kertaa eteensä, että revi tuosta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pääsiäinen, Jeesus, isäsuhde