Tasan vuosi tästäkin Radio Suomen lavatanssihaastattelusta

Keskiviikko 24.6.2020 klo 13.03

Tasan vuosi sitten, 24. kesäkuuta 2019 juttelin Karhulassa sijaitsevan Tampsan tanssilavan portailla Radio Suomen Kiira Ikävalkon kanssa silloin tekeillä olleesta Tanssilavojen Suomi-tietokirjastani ja lavatanssikulttuurista.

Haastattelu on yhä kuunneltavissa Yle Areenassa. Tuota kuunnellessani on olo vähän haikea: enpä vuosi sitten arvannut, että kesän 2020 lavatanssit ovat yhä samalla päivämäärällä korkkaamatta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Radio Suomi, Tanssilavojen Suomi, Martti Linna, Kiira Ikävalko, Yle Areena, lavatanssit, tanssilavat

Sodan sukupolvi: Saksalainen versio sodan satuttamista nuorista

Maanantai 20.1.2014 klo 10.46


Katsoin viime viikolla ensimmäisen jakson kolmiosaisesta saksalaissarjasta Sodan sukupolvi (Unsere Mütter, unsere Väter). Kiitos Ylen TV1:lle tärkeän draaman ottamisesta ohjelmistoonsa.

Historia on yleensä voittajien tekemää. Saksa hävisi II maailmansodan, ja siksi myös saksalaiset leimattiin vuosikymmeniksi pahiksiksi. Sotaa kävivät, ja siitä kärsivät kuitenkin ihan tavalliset saksalaiset ihmiset. Osa heistä uskoi aatteeseen joka vei Wehrmachtin melkein jokaiseen Euroopan kolkkaan. Osa ei varmastikaan uskonut.

Sarjan ensimmäinen osa kertoi ihan tavallisista ihmisistä tilanteessa, jota he eivät enää hallinneet. Osa heistä teki valintoja ja tekoja , joita he eivät olisi demokraattisessa yhteiskunnassa tehneet. Tai ainakin teoista kärsineiden ihmisten joukko olisi ollut pienempi.

Sarja on nähtävissä Yle Areenassa vielä jonkin aikaa.


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sodan sukupolvi, Unsere Mütter, unsere Väter, II maailmansota, Wehrmacht, Yle Areena

Kiitos upeasta puheohjelmasta, Maria Jungner

Keskiviikko 21.8.2013 klo 7.18

Nykyihminen on totutettu ottamaan vastaan kuvallista tykitystä. Meihin, ja tunteisiimme yritetään vaikuttaa yhä suuremmilla lehtikuvilla, yhä nopeammilla leikkauksilla televisiosarjoissa, yhä värikkäämmillä ja räväkämmillä mainoksilla katukuvissa.

Yhä useammin huomaan kääntäväni autoradion Yle Puheen taajuudelle. Siellä on - onneksi - vielä tarjolla hyviä puheohjelmia. Sellaisia, joissa kaksi ihmistä keskustelee tärkeistä aiheista toisiaan kuunnellen ja kunnioittaen. Rauhallisesti ja ajan kanssa.

Yksi tällainen Yle Puheen ohjelma on Maria Jungnerin emännöimä keskustelusarja, jossa hän kutsuu studioon vieraakseen ihmisiä joilla on omia mielipiteitä asioista. Esimerkkinä vaikkapa tämä, Yle Areenassa kuultavissa oleva ohjelma, jossa hänen vieraanaan on kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten.

http://areena.yle.fi/radio/1932448

Onko virtahepo koskaan tullut vieraaksesi?

1 kommentti . Avainsanat: Maria Jungner, Tommy Hellsten, Yle Areena, puheohjelma, virtahepo